Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα Χάρτης
Δευτέρα - Κυριακή 13:00 - 00:00
Επιστροφή

NEA

2o Wise Food Stories

Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.) συνεργάζονται και φέτος στην εκδήλωση με θέμα:

"Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ"

Στην εκδήλωση ακούσαμε βιωματικές ιστορίες, από ανθρώπους των επιστημών, από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από παραγωγούς και chefs που με αδιανόητη επιμονή εδώ και πολλά χρόνια ερευνούν κάθε μυστικό του κρέατος και αναζητούν την αυθεντικότητα σε προϊόντα και ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικάλων, ο οποίος ανακοίνωσε τον σχεδιασμό ενός πάρκου τοπικής χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, ο κ. Δημήτρης Δήμος, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και αξιοποίηση των σπάνιων αυτών ζώων με τη φάρμα του «Η Κιβωτός του Δήμου».

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Κουρέτας από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας,
του τμήματος βιοχημείας και βιοτεχνολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποιες σπουδαίες ανακαλύψεις σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μαύρου χοίρου έναντι των συμβατικών προϊόντων, εντατικής εκτροφής. Επίσης, ο κ. Ευθύμης Αυγέρηςαπό τη νέα γενιά των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Αρτέμης Περιστεράκης, ο οποίος μίλησε για την ξεχωριστή θέση του μαύρου χοίρου στην οικογενειακή οικονομία, ο κ. Άρης Σκλαβενίτης, βραβευμένος ως ο καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2019 και συνιδιοκτήτης στο wine bar Oinoscent, ο οποίος μίλησε για το terroir στο φαγητό και το κρασί.

Τέλος, ο chef του εστιατορίου Nolan, ο κ. Σωτήρης Κοντιζάς έδωσε «τροφή για σκέψη»
για τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, θέτοντας ερωτήματα τόσο για την διαχείριση των κοπών, όσο και για την κατανάλωση του κρέατος γενικότερα, ενώ ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος παραγωγός και ιδρυτής της εταιρείας Radiki έκανε λόγο για τα ενδημικά βρώσιμα ελληνικά φυτά. 

Ο κ. Κλεομένης Ζουρνατζής, chef και συνιδιοκτήτης στα εστιατόρια Cookoovaya & Basegrill, μας συγκίνησε με τη δήλωσή του πως δεν χρειάζεται κανείς να μιλά την ίδια γλώσσα για να μεταδώσει στους άλλους τη γαστρονομία του τόπου του, χρειάζεται απλώς να την προσφέρει. 

Η ξεχωριστή ομιλία του κ. Χρίστου Ζουράρι για το πώς θα αναδειχθεί καλύτερα η ποιοτική αυτή ύλη μέσα από τη μαγειρική των νέων μαγείρωμ, έκλεισε τον κύκλο των ιστοριών της βραδιάς. 

Όπως δήλωσε και ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, Head of native & branded content στην εταιρεία 24Media και παρουσιαστής της βραδιάς, το κεντρικό μήνυμα των Wise Food Stories μεταδόθηκε, μιας και εξαρχής η πρωτοβουλία της δημιουργίας τους ήταν να φέρει κοντά όλους τους κρίκους της αλυσίδας, παραγωγούς, μάγειρες, καταναλωτές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γευστικές δημιουργίες, ελληνικής κουζίνας από την ομάδα των chef της Cookoovaya και του Basegrill υπό τους ήχους της ομάδας κρουστών του Νίκου Τουλιάτου. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τα αλλαντικά Τσιανάβας και το ελαιόλαδο της εταιρείας Goutis Estate.

Εδώ το live streaming με τις ομιλίες:
https://www.facebook.com/wisefoodstories/videos/612903019200197/