Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα Χάρτης
Δευτέρα - Κυριακή 13:00 - 00:00
Επιστροφή

NEA

IMMERSED, η φωτογραφική έκθεση του Νίκου Νικολάου

H αρσενική φιγούρα εισέρχεται στην υδάτινη παιδική χαρά του Νίκου Νικολάου. Όταν ο άνθρωπος αποκόπτεται από το φυσικό του περιβάλλον, η ανδρική φιγούρα συλλαμβάνεται σε στιγμές αγωνίας και πάλης. Όταν όμως συναντήσει τη γυναικεία μορφή, η ένταση εκτονώνεται και η αίσθηση της δραματικότητας αντικαθίσταται από μια αίσθηση ηρεμίας.

Η δουλειά του Νίκου Νικολάου απεικονίζει αιθέρια πλάσματα, τα οποία αναδύονται από τα μυστικά βάθη των υποβρύχιων σπηλαίων, έτοιμα να επιδοθούν σε κάτι που παραπέμπει σε αρχαία τελετουργικά. Ο θεατής απομακρύνεται από το συνηθισμένο καθώς κοιτάζει τις υπερβατικές μεταφορικές σκηνές των ανδρών που μοιάζουν με θεούς και των γυναικών που μοιάζουν με νύμφες. Σκηνές που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και με το υδάτινο περιβάλλον. Οι θεατές βυθίζονται σε έναν κόσμο διαυγή και μαγικό όσο ο κόσμος της φαντασίας και των ονείρων και τελικά τόσο ρευστός και μυστηριώδης όσο το υποσυνείδητο του.

Ένας παραγωγικός υποβρύχιος φωτογράφος, ο Νίκος Νικολάου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φωτογραφία μόδας στο London College of Fashion (U.A.L.). Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με διάσημους σχεδιαστές μόδας και στυλίστες, σε περιοδικά μόδας και στη διαφήμιση. Το έργο του "Aquatic Dreams" παρουσιάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ("Aquatic Dreams", Θησείο Λόφτς - Αθήνα, "Into the blue" Posidonia 2016, Γκαλερί Blender - Αθήνα και "Liminalities", Riflemaker Gallery - Λονδίνο).Η έκθεση “Immersed” έχει παρουσιαστεί στο Λονδίνο στην Riflemaker Gallery.

Διάρκεια: 12/2 – 31/3 Επιμέλεια: Μάξιμος Στεργίου